Martin Garrix: ‘Dood Avicii heeft iets in dj-scene in gang gezet’

Volgens Martin Garrix heeft Avicii’s dood ervoor gezorgd dat de dj-scene bewuster met werkdruk omgaat. “Zijn dood heeft iets in gang gezet”, zegt hij in een interview in Het Parool.

“Zijn beslissing om te stoppen met concerten moet moeilijk zijn geweest, maar was verstandig. We spraken elkaar daardoor wat minder, maar ik dacht dat het goed met hem ging”, aldus de 23-jarige Garrix (Martijn Garritsen, red) over zijn overleden collega en vriend.

“Bizar wat er met hem is gebeurd, maar zijn dood heeft wel iets in gang gezet in de scene. Er is veel meer besef dat wij dj’s ook maar gewoon mensen zijn. Dat geldt trouwens voor de leden van de crew. Ook zij hebben bizarre werkuren.”

Avicii (echte naam Tim Bergling) werd op 20 april 2018 dood aangetroffen in Oman. Uit een open brief van zijn familieleden kon worden afgeleid dat de dj zelfmoord heeft gepleegd, mede omdat de fysieke inspanningen van zijn dj-leven een grote wissel op zijn leven trokken.

‘Pak je wel je rust?’

“Na Tims dood heb ik ik-weet-niet-hoeveel berichten van andere dj’s gekregen: ‘Alsjeblieft Martijn, doe rustig aan.’ Dj’s en producers zijn onderling veel meer op elkaar gaan letten: ‘Pak je wel je rust?’ Het heeft ons dichter bij elkaar gebracht.”

Garrix, die tijdens ADE twee optredens zal verzorgen, beaamt dat het leven als populaire dj grote offers vraagt. Daarom zorgt hij ervoor dat hij een goed team om zich heen verzamelt en dat zijn familieleden meegaan naar optredens, zodat ze hem ook een beetje in de gaten kunnen houden.

“Het is een bizar leven: het ene moment sta je voor honderdduizend juichende mensen, het andere lig je in je eentje in bed.”

Share:

Related Articles

Geef een antwoord