24 uursvergunning wordt uitgebreid voor de nachtclubs in Amsterdamse

Marktkantine Facebook

Volgens het Parool krijgt Amsterdam er zes clubs bij die 24 uur achter elkaar mogen openblijven. Onder meer Garage Noord, Bret en De Marktkantine krijgen de felbegeerde vergunning.

Ook Jack in Zuidoost, Sexyland in Noord en De Oosterbar ( Dat is gevestigd in de kelder van het Generator Hostel) kunnen straks 24 uur’s programmeren. Met deze uitbreiding van de 24-uursvergunning gaat Amsterdam van negen naar vijftien 24 uur’s vergunningen.

De 24 uur’s vergunning is zeker in trek in de hoofdstad, en wordt voor een periode van maximaal zes jaar uitgegeven en in de praktijk voornamelijk flexibiliteit in openingstijden betekent. Waar de meeste locaties nu nog om 05.00 uur de deuren moeten sluiten, kan dat straks ook later. Dat maakt een clubavond voor bezoekers aantrekkelijker. Feesten waar een geheel weekend aaneengesloten kan worden gedanst, zoals in De School en Radion zo nu en dan gebeurt, vinden in Amsterdam slechts mondjesmaat plaats volgens het parool.

Eelko Anceaux (mede-eigenaar van De Marktkantine) is erg blij met het verkrijgen van het bijna hebben van de vergunning. “De vorige ronde, zo’n vier jaar geleden, kregen we ’m tot onze verbazing niet. Maar ik denk dat we wel bewezen hebben dat we onze zaken goed voor elkaar hebben en iets toevoegen aan het clublandschap in de stad.” vertelde hij aan het Parool.

“Deze zes clubs hadden van alle aanvragen het meest interessante plan,” zegt voorzitter Ramon de Lima van Stichting Nachtburgemeester (N8BM), dat in 2012 onder leiding van DJ Isis de aanjager van de 24-uursvergunning was en nu als onderdeel van het creatieve team advies uitbrengt aan de burgemeester. “Ze hadden allemaal iets onderscheidends. Wij zijn ervan overtuigd dat we met deze locaties het Amsterdamse nachtleven spannender kunnen maken.”

De vergunning moet volgens De Lima de clubs vooral de ruimte bieden om te experimenteren met het programma. “Andere dingen organiseren dan alleen dansfeesten, bijvoorbeeld exposities en concerten. De plannen moeten iets toevoegen aan het huidige aanbod.”

alleen de vraag is nu tijdens de coronavirus die al maanden om zich heen grijpt, wanneer de mogelijkheid zal zijn dat het weer mogelijk is om tot in de late uurtjes kan worden gedanst? Wat moeten ze in deze situatie met zo’n vergunning?

Volgens het Parool dat sprak met De Lima “Het geeft clubs in deze tijd de mogelijkheid om dingen te doen die niet gerelateerd zijn aan veel mensen op de dansvloer, er worden nu luistersessies georganiseerd, maar op een gegeven moment is de tijd op. Hiermee kunnen ze meer tijdslots creëren. Ook kunnen ze de club een andere functie gegeven, bijvoorbeeld door vroeg in de ochtend een yogaschool toegang te geven tot de zaal.”

Garage Noord wordt momenteel verbouwd, maar er zijn ‘verschillende ideeën’, zegt Vollaers. “Eén daarvan is het reserveren van nachttafels bij een liveshow van een dj, zodat je toch met een beperkte capaciteit open kunt. Dat kan straks dus langer.”

https://www.parool.nl/amsterdam/nog-eens-6-amsterdamse-nachtclubs-krijgen-een-24-uursvergunning~bab5880a2/?fbclid=IwAR1W0j90MbTAw8LsEFILtVaJdBjFRpkELGcU7GAmaUuhEAeXc3bI_774I-I

Share:

Related Articles

Geef een antwoord